kepsninės. Visi jas mėgsta, bet jos gali būti labai, labai blogos. Išvenkite nelaimės, naudodamiesi mūsų patogiu vadovu apie dažniausiai pasitaikančias grilio pinkles…
1. Nepakankamai anksti uždegate kepsninę
Užkurti kepsninę ir palaukti, kol ji įgaus kepimui tinkamą temperatūrą, užtrunka apie 30 min. Nelaukite, kol pasirodys svečiai, kad galėtumėte pradėti kepti, nes jie, prieš pradėdami pagrindinį renginį, dar pasišnekučiuos ir užkandžiaus. Uždekite kepsninę anksti, pradėkite kepti, kai tik anglys bus paruoštos, o kepsninėje keptą maistą laikykite šiltai žemoje orkaitėje, jei reikia, laisvai uždengę folija.
2. Maistą dedate, kai kepsninė jau įžiebta.
Dėdami mėsą, kai pirmą kartą įkaitinote kepsninę, turėsite apdegusią išorę ir žalią vidų. Išskyrus kepsnius ar greitai paruošiamus kotletus, visa kita (pvz., dešreles ir vištienos blauzdeles) geriausia dėti, kai liepsnos nurimsta ir žarijos pabąla.
3. Nepakankamai ilgai kepate daiktus
Mėsa gali atrodyti iškepta, bet viduje ji vis dar gali būti žalia, todėl įsitikinkite, kad ji pakankamai ilgai laikoma ant kepsninės, kitaip rizikuojate apsinuodyti maistu. Vidinei temperatūrai patikrinti naudokite skaitmeninį termometrą (65 °C kiaulienai ir jautienai ir 70 °C vištienai). Alternatively….
4. Jūs iš anksto neparuošiate, nors turėtumėte.
Kai kuriuos produktus, pavyzdžiui, dešreles, naudinga iš anksto išvirti, kad išliktų sultingi. Kepkite jas sultinyje, kol išvirs, o tada dėkite ant kepsninės, kol taps auksinės spalvos. Kitas variantas – pradėti kepti ant žarijų, tada perkelti į kepimo skardą ir dėti į orkaitę, kad baigtų kepti.
5. Kepate per ilgai
Neiškepkite mėsainių iki užmaršties – niekas nemėgsta sausų mėsainių. Naudokitės pirmiau pateiktais patarimais, kad to išvengtumėte.
6. Neišnaudojate viso kepsninės potencialo
Kepsninės skirtos ne tik mėsai. Suvyniokite bulves į foliją ir dėkite tiesiai ant žarijų, kol kepa visa kita. Panašiai galite kepti ir vaisius arba kepti juos tiesiai ant grotelių.
7. Naudojate vienkartinę kepsninę
Jei iš tiesų neturite vietos laikyti kepsninės, negaiškite laiko su vienkartinėmis kepsninėmis. Jos gali atrodyti kaip pigus patogumas, tačiau jose nėra daug vietos, nėra tolygaus karščio, jos ilgai neišsilaiko ir galiausiai sukelia daugiau rūpesčių nei pagalbos. Geriau įsigykite nedidelę, nebrangią virdulinę kepsninę.
Barbekiu, maistas, ėrienos kepsnys, kepimas ant grotelių, patiekalas, virtuvė, kepsninė, mėsa, Churrasco maistas, kiaulienos šonkauliukai,
8. Iš anksto nepasiruošiate
Negalite valdyti kepsninės, kol pjaustote daiktus ar ieškote žnyplių. Sutvarkykite visus garnyrus ir salotas, sudėkite jas į serviravimo indus, tada, jei reikia, uždenkite ir atvėsinkite. Iš anksto surinkite visą įrangą. Pasirūpinkite, kad ruošiamo maisto neliestumėte įrankiais ir indais, kurie buvo naudojami žaliai mėsai. Turėkite atskirą ir aiškiai matomą įrangą, padėklus ir lėkštes, skirtus apdorotam maistui tvarkyti ir (arba) dėti ant jų.
9. Haloumi pjaustote ne taip, kaip reikia
Tai daržovių kepsnių klasika, tačiau halloumi kepimas ant grotelių yra nepatogus dalykas. Tie maži griežinėliai subyra, paskui praslysta pro groteles ir dingsta visiems laikams. Yra geresnis būdas: užuot pjovę skersai bloko, perpjaukite jį horizontaliai į keturias lygias skilteles. Jie nesubyra į gabalėlius ir galite juos patiekti kaip mėsainio alternatyvą arba po kepimo supjaustyti mažesniais gabalėliais.